∗∗ Teď, když jsme se naučili létat v povětří jako ptáci a potápět se jako ryby, zbývá už jen jediné - naučit se žít na Zemi jako lidé. ∗∗
Zdroj: https://citaty.net/autori/george-bernard-shaw/
Zdroj: https://citaty.net/temata/zeme/
Zdroj: https://citaty.net/temata/zeme/
Zdroj: https://citaty.net/temata/zeme/
George Bernard Shaw
Jak žít?
No přece nezávadně!
- nezávadně pro sebe
- nezávadně pro děti
- nezávadně pro zaměstnance
- nezávadně pro obdarované
- nezávadně pro zvířecí miláčky
- nezávadně pro naši Zemi
- Úvod
- » V kuchyni
- Wrap Up - funkční obal na bagetu - světle hnědý s puntíky
Wrap Up - funkční obal na bagetu - světle hnědý s puntíky
- Novinka

- Za puntíkem
- Související zboží4
- Wrap Up - funkční obal na bagetu - světle hnědý s puntíkyskladem300 Kč
- dvouvrstvý funkční pytlík
- velikost - šířka 14 cm x výška 56 cm
- do obalu se vejdou 2 nebo 3 bagety podle velikosti
- vzor světle hnědýs malými bílými puntíky, bílá šňůrka
- univerzální světle hnědá barva se hodí ke všem kuchyním s designem dřeva a přírodními motivy
- pevnější bavlněná látka, která se lépe žehlí
- ručně vyrobený
- vyrábí česká firma WRAP UP z Moravskoslezského kraje
Popis
Funkční obal na pečivo – dvouvrstvý pytlík se zavazováním na šňůrky. Svrchní část tvoří pevná bavlněná látka
s certifikátem Ökotex Standard 100 třída I. Vnitřní látka je ošetřena nánosováním PUL s atestem SZÚ. Jednoduchá údržba. Může se použít i pro nakupování.
Do pytlíku se vejde:
- 2 běžné bagety cca 250 g
- nebo 1veka úzkého tvaru
Naše zkušenost
Wrapáčci jsou skvělou alternativou při uchování pečiva. Dodržela jsem uvedená doporučení a pečivo opravdu vydrží bez okorávání a tvrdnutí několik dní. Pečivo balím do Wrapáčku tak, aby se dotýkalo vnitřní vrsty pytlíku
a bylo v něm co nejméně vzduchu.
Pokládám do košíku na kuchyňské lince.
osobní doporučení od Zuzky
Kdo má čas, nechť si počte...
Funkční obaly Wrapáčky® jsou kompromisem mezi bavlněnou utěrkou a igelitovým sáčkem. Prodlouží čerstvost pečiva, zejména chleba, a tím se ho může více zkonzumovat a méně vyhodit.
Jak se používají
Pečivo ve funkčním obalu se už nesmí dávat do igelitu ani do neprodyšné chlebovky (u dřevěných chlebovek to chce vyzkoušet, pro pečivo bez kůrky to může být OK). Může stát nebo viset na kuchyňské lince (ne na přímém slunci), v době zimní topné sezóny je mu dobře ve spíži. Pokud je v pytlíku velký pecen chleba je šetrnější ho položit, než věšet za šňůrky. V obalu se nesmízamrazovat, ohřívat ani krájet. Obaly nejsou určeny na zákusky, svačiny ani jiné potraviny nebo materiály.
Jak se pečivo balí, aby rychle neplesnivělo
Pečivo při zabalení musí mít suchý povrch. Pokud se zapařilo v igelitu (už v obchodě) nebo orosilo v ledničce, je nutné ho nechat úplně oschnout (i mezi krajíci chleba!) a vložit do pytlíku až bude povrch suchý, protože každé zapaření vede k rozvoji plísní na vlhkém (někdy až oslizlém) povrchu. Výrobce uvádí protiplísňovou odolnost vnitřní textilie a prodlouženou délku čerstvosti pečiva oproti utěrce, ale nelze zajistit, že pečivo nikdy nemůže
v obalu zplesnivět. Pečivo je potravina rychlé spotřeby a obsahuje škrob, proto nelze (kromě zamražení) plesnivění úplně předejít ani zabránit. Nejdéle vydrží chléb upečený doma z kvalitních surovin a nebalené kvalitní chleby
z kvásku, vyváděného přírodní cestou, protože ten má antiseptické účinky.
U doma upečených chlebů je nutné je po upečení nechat v čisté utěrce aspoň 12 až 24 hodin, aby nejen vychladly, ale také se „vyfuněly“ (uvolnění par) tj měly pak při zabalení do pytlíku příjemně suchý povrch. Pokud je povrch ještě ovlhlý a chléb ještě „pracuje“ tak ho ještě nechte v bavlněné utěrce. Do pytlíku musí chleba až úplně vychladlý a s oschlým povrchem. Případná plíseň na povrchu může mít souvislost s vysokou vlhkostí uvnitř pytlíku při uchovávání žitných hutných chlebů nebo hodně semínkových či olivových chlebů, tam klidně první dva dny nemusí být pytlík úplně dovřený na šňůrky. Pokud už první den po vytažení z pytlíku bude mít chleba vlhkou kůrku nebo řeznou plochu, tak ho nechte trochu nedovřený, aby se vlhkost nekondenzovala.
Jak se pečivo balí, aby rychle neokorávalo
Z pohledu okorávání a tvrdnutí pečiva jsou Wrapáčky nejlepší pro chléb. Je potřeba ho uložit řeznou plochou dolů, pohlazením vytlačit z pytlíku vzduch, zavřít pevně šňůrkami. Když je už chleba jen malý kousek, trochu okorává
i v pytlíku, proto po zavření je lepší pytlík nevěšet, ale položit (postavit na dno) a celou prázdnou část zahnout dolů nebo i zamotat a volnými šňůrkami převázat, aby byl kontakt chleba s textilií co největší. To platí zejména v zimě, kdy je v domácnostech suchý vzduch. V létě na terase, ve stanu nebo u moře stačí většinou pytlík jen zavřít, záleží na vlhkosti vzduchu.
Na pečivo bez kůrky (rohlíky, housky) funguje textilie méně aktivně, protože její funkce je postavená na zadržování vlhkosti a pečivo bez kůrky (zejména z bílé mouky) je sušší. Proto je potřeba ho vždy pevně zabalit (jako u kousku chleba) a zamotat celou volnou část pytlíku, aby bylo v textilii obalené. Aby se dosáhlo maximálního kontaktu pečiva s textilií bez vzduchu se pytlík zavře a celá prázdná část pytlíku se zahne dolů nebo nejlépe se celá prázdná část zamotá, klidně i převáže šňůrkami. Rohlíky a housky se můžou balit do pytlíku společně
s chlebem, podělí se o vlhkost a vydrží déle. Také je vhodné vyzkoušet i kombinaci pytlíku a dřevěné chlebovky, případně dávat pytlík do spíže nebo kuchyňské skřínky.
Udržba
Wrapáček je určen pro opakované použití. Vnitřní látku stačí utřít čistým vlhkým hadříkem a drobky vytřepat.
V případě potřeby je možné obal vyprat v pračce na max. 30 °C a se ždímáním na nízkéotáčky, ale úplně stačí přemáchnout v ruce, nejlépe v mýdle nebo v pracím prostředku přírodní povahy, bez parfemace. Při praní nepoužívejte aviváž nebo změkčovadla. Bavlněnou část pytlíku lze žehlit na max. 200 °C. Sušení v sušičce není vhodné. Prázdné obaly můžete pověsit za šňůrky nebo se uchovávají nejlépe srolované do ruličky bez skládání.