Jak žít?
No přece nezávadně!
∗∗ Teď, když jsme se naučili létat v povětří jako ptáci a potápět se jako ryby, zbývá už jen jediné - naučit se žít na Zemi jako lidé. ∗∗
George Bernard Shaw
Doprava od 59 Kč
Poštovné ZDARMA od 1.500 Kč!
Individuální cena za dopravu při objednávce více kusů u některých produktů
Způsob platby
Bankovní převod, dobírka, hotově
Způsob dopravy
Vlastní, naše, Česká pošta
Úvod » » V kuchyni » Zembag pytel na ovoce a zeleninu
Za puntíkem
Kdo má čas, nechť si počte
Mini Zembag je praktický designový pytel v zelené, oranžové nebo žluté barvě, v kombinaci s jutovinou. Vnitřní část je vyrobena z tmavé netkané textilie, která je prodyšná, vyjímatelná a nepropouští světlo.
Mini Zembag je určen na uskladnění cca 2,5 kg ovoce, ořechů nebo zeleniny včetně brambor. Oproti klasickému Zembagu na brambory, neobsahuje kmínový pytlík ani speciální nepropustnou vrstvu, a proto je skvělou alternativou k uskladnění nových brambor, které jsou na skladování v klasickém Zembagu citlivé.
Mini Zembag lze však použít i ke krátkodobému uskladňování právě nakoupeného ovoce, nebo zeleniny.
Tento kuchyňský doplněk pojme jablka, banány, pomeranče a další ovoce, nebo zeleninu, např. brambory, mrkev a cibuli. Oproti nepraktickým a neskladným nádobám používaným k uchovávání ovoce a zeleniny má několik výhod - nepropuští světlo, je prodyšný, chrání před hmyzem, je lehký, skladný a designový.
Mini Zembag se dá bez problémů umístit do výsuvných spíží, nebo kuchyňských skříněk. Především však skvěle vypadá a proto jej můžete bez obav umístit i přímo na kuchyňskou linku, nebo vedle ní klidně v celém barevném setu.
Mini Zembag je opět kompletně vyráběn v chráněné dílně Daneta v Hradci Králové, a proto jeho zakoupením podpoříte provoz této dílny.
Náš test
Shodli jsme se, že je velmi pěkným, funkčním, ekologickým a estetickým doplňkem do kuchyně, který podpoří správnou věc. Potraviny pak mají příjemnou energii. Mňam!
Údržba
Vnitřní i vnější část je možno prát na nízkou teplotu.
O výrobci
Česká společnost Terpenix s.r.o. je spin-off firma České zemědělské univerzity v Praze (ČZU). Společnost jako taková vznikla v r. 2013, avšak naši odborníci mají dlouholeté zkušenosti v oblasti vědy a výzkumu právě díky působení na ČZU. Společnost je zaměřena na širší využití potenciálu přírodních látek z rostlin.
Vědeckovýzkumná činnost KKZP pokrývá řadu oblastí agro-potravinářské problematiky. V oblasti využití přírodních látek je výzkum zaměřen na sledování antioxidační a antimikrobiální aktivity léčivých rostlin. Kromě hodnocení kvality masa a masných výrobků je katedra vybavena pro rutinní i speciální analýzy mléka a mléčných výrobků. Výzkum je zaměřen také na mléko kozí a ovčí. Senzorická analýza zemědělských produktů se orientuje na sledování změn organoleptických vlastností rostlinných a živočišných produktů během jejich skladování a zpracování. Sledován je také vliv způsobu produkce.