Jak žít?
No přece nezávadně!
∗∗ Teď, když jsme se naučili létat v povětří jako ptáci a potápět se jako ryby, zbývá už jen jediné - naučit se žít na Zemi jako lidé. ∗∗
George Bernard Shaw
Doprava od 59 Kč
Poštovné ZDARMA od 1.500 Kč!
Individuální cena za dopravu při objednávce více kusů u některých produktů
Způsob platby
Bankovní převod, dobírka, hotově
Způsob dopravy
Vlastní, naše, Česká pošta
Úvod » » Na zahradu bez chemie » Quassia amara, hořkoň obecná, kvasie hořká proti škůdcům na stromech
Za puntíkem
Je to tak jednoduché
Stojí za to, přečíst si víc
Quassia amara je tropický keř ze Střední a Jižní Ameriky, jehož dřevo a kůra obsahují mimo jiné jednu z nejvíce hořkých přírodních látek sloučeninu quassin. Odvar se v ochraně rostlin používá, jako přírodní insekticid (přípravek k hubení hmyzu).
Roste jako podrost tropických deštných pralesův nižších nadmořských výškách. Kvete na konci období dešťů.
Dorůstá výšky 2-4 m, někdy i více.
Používat přípravek z této rostliny je velmi chytré a ekologické. Ochrání Vaši úrodu před nežádoucím hmyzem a přenosnými chorobami, nezatíží peněženku ani přírodu ani Vaše zdraví. Bez chemie ošetřená rostlina má tu správnou energii.
O výrobci
Česká společnost Terpenix s.r.o. je spin-off firma České zemědělské univerzity v Praze (ČZU). Společnost jako taková vznikla v r. 2013, avšak naši odborníci mají dlouholeté zkušenosti v oblasti vědy a výzkumu právě díky působení na ČZU. Společnost je zaměřena na širší využití potenciálu přírodních látek z rostlin.
Vědeckovýzkumná činnost KKZP pokrývá řadu oblastí agro-potravinářské problematiky. V oblasti využití přírodních látek je výzkum zaměřen na sledování antioxidační a antimikrobiální aktivity léčivých rostlin. Kromě hodnocení kvality masa a masných výrobků je katedra vybavena pro rutinní i speciální analýzy mléka a mléčných výrobků. Výzkum je zaměřen také na mléko kozí a ovčí. Senzorická analýza zemědělských produktů se orientuje na sledování změn organoleptických vlastností rostlinných a živočišných produktů během jejich skladování a zpracování. Sledován je také vliv způsobu produkce.