∗∗ Teď, když jsme se naučili létat v povětří jako ptáci a potápět se jako ryby, zbývá už jen jediné - naučit se žít na Zemi jako lidé. ∗∗
Zdroj: https://citaty.net/autori/george-bernard-shaw/
Zdroj: https://citaty.net/temata/zeme/
Zdroj: https://citaty.net/temata/zeme/
Zdroj: https://citaty.net/temata/zeme/
George Bernard Shaw
Jak žít?
No přece nezávadně!
- nezávadně pro sebe
- nezávadně pro děti
- nezávadně pro zaměstnance
- nezávadně pro obdarované
- nezávadně pro zvířecí miláčky
- nezávadně pro naši Zemi
MED S KÁVOU - VČELAŘÍME!

- Za puntíkem
- Související zboží2
- MED S KÁVOU - VČELAŘÍME!skladem150 Kč
- díky několika týdnům zrání kávových zrn v medu se dostanou chutě vzájemně do sebe
- med má nezaměnitelnou chuť
- můžete použít na chleba, do snídaňových kaší, na zdobení dezertů nebo jen tak
- originální dárek pro každý mlsný jazýček
- složení: 88 % med (ČR), 12 % kávová zrna (Uganda)
- hmotnost: 180 g
- etiketa je volena tak, aby šla jednoduše sloupnout, vznikne čistá sklenička na uskladnění
- skleněný obal od medu můžete použít na uložení například sezamových semínek
- výrobce - Tomáš a Lucie z Včelaříme!
S láskou a ručně vyráběné dobroty, které jsou připravovány s úctou ke včelám a s úctou k přírodě.
Kdo má čas, nechť si počte...
Včelaříme!
O Včelaři
Jmenuji se Tomáš Gőrig a pocházím z krásné beskydské vesnice Veřovice. Studium a práce mě zavedly do Brna, které již považuji za svůj druhý domov. Včelařit jsem začínal již jako malý kluk se svým dědečkem, zpočátku jen nakukováním přes (spíš pod) ramena a poté i samostatně. Protože mi po nějaké době začal chybět téměř každodenní kontakt se včelami, rozhodl jsem se, že začnu včelařit také tady v Brně. Včelstva jsem usadil v krásné zahradě ve svahu a také na střechách některých budov poblíž městských zelení.
Dnes je tomu již několik let, co v Brně včelařím. Nyní i se svou ženou Lůcou, která mě krásně doplňuje. Já se starám o včelky a Lůca se realizuje zpracováním včelích produktů. A vězte, že má vždy ještě nějaká esa v rukávu, která právě testuje a pro Vás připravuje.
O včelkách
Včely, které se uvolily s námi spolupracovat a podělit se o své přebytky medu, u nás dostávají jen tu nejlepší péči. Pokud to je jen trochu možné, snažíme se o to, aby včely zimovaly na medu a nikoliv pouze na cukru. Také k ošetřování přistupujeme šetrnějším způsobem. Nesnažíme se řešit pouze následky, ale vyhledáváme příčiny a včasně a hlavně přiměřeně zasahujeme. Odměnou jsou spokojené a šťastné včely a produkty jen té nejvyšší kvality.
Tuhnutí medu
Každý med krystalizuje, je to jeho naprosto přirozená vlastnost (někdo tomu nepřesně říká "cukernatí"), to se zkrátka děje.
Za jak dlouho se to stane? To záleží na tom, jaký ten med je, tedy na snůšce nektaru, který včely donesou a ze kterého pak med vytváří.
Různé rostliny dávají nektar různého složení, to pak má vliv na krystalizaci medu. Pokud k vám tedy med dorazí tuhý, znamená to, že jsme jej zbytečně nerozpouštěli a vy si jej můžete vychutnat jak Vám chutná nejvíce - buď tuhý nebo Vámi čerstvě rozpuštěný.
Rozpouštění medu
Pokud med ztuhne, dá se rozpustit. Ve vodní lázni, na topení anebo v troubě. Stačí, když ji nastavíte maximálně na 40°C a je to. Při vyšších teplotách se už med může zničit a přijde o své zdravé látky, které přirozeně má. Všechny naše dobroty jsou připravovány za studena, med tedy zůstává plnohodnotný.