∗∗ Teď, když jsme se naučili létat v povětří jako ptáci a potápět se jako ryby, zbývá už jen jediné - naučit se žít na Zemi jako lidé. ∗∗
Zdroj: https://citaty.net/autori/george-bernard-shaw/
Zdroj: https://citaty.net/temata/zeme/
Zdroj: https://citaty.net/temata/zeme/
Zdroj: https://citaty.net/temata/zeme/
George Bernard Shaw
Jak žít?
No přece nezávadně!
- nezávadně pro sebe
- nezávadně pro děti
- nezávadně pro zaměstnance
- nezávadně pro obdarované
- nezávadně pro zvířecí miláčky
- nezávadně pro naši Zemi
- Úvod
- » V kuchyni
- Kmínový pytlík pro Zembag proti klíčení brambor
Kmínový pytlík pro Zembag proti klíčení brambor
- Novinka

- Za puntíkem
- Kmínový pytlík pro Zembag proti klíčení bramborskladem45 Kč
- náhradní kmínový pytlík do pytle na bramboryZEMBAG
- obsažená kmínovásilicezabraňuje bramborám v klíčení
- silice je vyrobena z českého kmínu, který patří mezi nejlepší na světě
- kmínový pytlík vydrží působit po otevření až 5 měsíců
- ekologickénezávadné voňavé skladování kdekoliv v bytě
- ušetří spoustu peněz, nebudete muset vyhazovat jídlo
- vyráběn v chráněnédílně Daneta
- funkčnost pytlíku a doba působení je zaručenapouze při použití k tomu vyvinutému pytli na brambory
- náš test - nic neklíčí, za 2 roky používání Zembagu jsme nevyhodili jedinou bramboru, navíc si užíváme zdravých a chutných brambor
- koupí přispíváte českémuvýzkumu
Je to tak jednoduché
- zakoupené brambory proberte a vyřadťe ty, které jsou jakkoliv poškozené nebo nazelenalé
- do pytle nevkládejte mokré nebo čerstvě sklizené hlízy
- ze sáčku s kmínem vyjmětejeden pytlíček s kmínovou silicí
- suché brambory vložte dovnitř a nahoru položte voňavý pytlíček
- Zembag utáhněte šňůrkou a je hotovo!
Kdo má čas, nechť si počte
Jedná se bez nadsázky o srdce ZEMBAGu. Tento pytlík je naplněný přírodní silicí z českého kmínu, která především zabraňuje klíčení brambor. Ta je speciálně upravená tak, aby působila několik měsíců. Samotný kmín fungovat nebude, v pytlíčku je koncentrovaná silice získaná z kmínu destilací.
Při výzkumu přírodních látek na České zemědělské univerzitě v Praze se ukázalo, že některé rostlinné silice mají úžasný vliv na celkový stav brambor. Až poté se zjistilo, že podobný systém uskladnění brambor vlastně praktikovali již staří Inkové. Přidávali ke skladovaným hlízám aromatické rostliny podobné našemu kmínu. Nejenže brambory příjemně voněly, ale navíc vydržely několik měsíců ve vynikajícím stavu.
Vzhledem k suchu, které nás v posledních letech postihuje, je nižší úroda a ceny potravin rostou. U brambor o 50%! Pokud tedy zainvestujete do nezávadnéhouskladnění, peníze se Vám vrátí a především to ocení Vaše zdraví.
V balení jsou 2 kusy náhradního kmínového pytlíku pro Zembag (2 x 15 g). Jeden pytlík je určený na skladování cca 2,5 kg brambor, pokud máte Zembag plný, použijte oba dva kmínové pytlíky.
Kmínový pytlík vydrží po otevření 3 měsíce, v původním obalu půl roku (datum minimální trvanlivosti je uvedeno na obale).
Stejně jako pytel Zembag, i kmínový pytlík je vyráběn v chráněné dílně Daneta.
Náš test
Vyklíčí či nevyklíčí?
Nikdo nevyklíčil. Dokonce přestalyklíčit ty, které byly volně v misce vedle Zembagu. Klíčky nejenom nerostly, ale navíc se zmenšovaly - usychaly. Brambory se však také scvrkávaly, ale ty v Zembagu vydržely stejné ašťavnaté.
I při zcela naplněném Zembagu nám stačil jeden kmínový pytlík.
Je konec vykrajování jedovatých klíčků.
Od doby (2 let), co Zembag používáme, jsme nevyhodilijedinoubramboru! Už nemusíme vyhazovat jídlo! Užíváme si šťavnatost, chuť je stejná, jako první den. Máme radost!
Vždyť už naše babičky přidávaly k bramborám při vaření a pečení kmín. Kmín k nim prostě patří.
Jsme hrdí, že máme v naší zemi takové chytré hlavy a rádi je podpoříme. Pyšně budeme šířit informaci o funkčním výrobku s českým patentem dál.
O výrobci
Česká společnost Terpenix s.r.o. je spin-off firma České zemědělské univerzity v Praze (ČZU). Společnost jako taková vznikla v r. 2013, avšak naši odborníci mají dlouholeté zkušenosti v oblasti vědy a výzkumu právě díky působení na ČZU. Společnost je zaměřena na širší využití potenciálu přírodních látek z rostlin.
Katedra kvality zemědělských produktů
Vědeckovýzkumná činnost KKZP pokrývá řadu oblastí agro-potravinářské problematiky. V oblasti využití přírodních látek je výzkum zaměřen na sledování antioxidační a antimikrobiální aktivity léčivých rostlin. Kromě hodnocení kvality masa a masných výrobků je katedra vybavena pro rutinní i speciální analýzy mléka a mléčných výrobků. Výzkum je zaměřen také na mléko kozí a ovčí. Senzorická analýza zemědělských produktů se orientuje na sledování změn organoleptických vlastností rostlinných a živočišných produktů během jejich skladování a zpracování. Sledován je také vliv způsobu produkce.